Service

Phantom Design Lab

Her udvikler, tester og markedsfører vi nye kliniske træningsfantomer, som ultimativt skal øge kvaliteten og sikkerheden af patientbehandlingen.

Sådan kan vi hjælpe

Udvikling af fantomer

Kontakt os, hvis I har en ide, som I skal have hjælp til at producere. Vores dedikerede team af eksperter står til rådighed for at hjælpe jer med at finde den helt rigtige løsning.

Læs mere

Test og kvalificering

Vi kan teste jeres kirurgiske/medicinske udstyr samt prototyper på forskellige fantomer, som vi har udviklet. Det gælder også Usability-test i forbindelse med compliance og medicinsk udstyr.

Læs mere

Aktuelle projekter

Tjek aktuelle opgaver vi har løst. Eksempelvis simulationsfantomer til gastroskopi.  Og kig med, når vi viser et eksempel  på robotkirurgisk brug af vores fantomer.

Læs mere

Test og kvalificering

Vi tester jeres udstyr

Hos CAMES Phantom Design Lab kan i komme forbi med jeres udstyr og få det testet og kvalificeret i forskellige stadier af udstyrets levetid. Vi har erfaring med afprøvning af både prototyper og usability-tests af færdigt udstyr. Både for start-ups samt  større virksomheder.

Vi kan også tilbyde en samarbejdsform, som handler om at udforske et specifik emne gennem specialeprojekter eller lignende. Sidstnævnte er en god mulighed for jer at tilegne jer svært tilgængelig viden med relativ lav omkostning og risiko.

Tjek aktuelle simulationsbaserede træningsforløb, kurser og uddannelser

Aktuelle projekter

Cases

Tjek aktuelle opgaver vi har løst – og kig med, når vi viser et eksempel  på robotkirurgisk brug af vores fantomer.

 

Robot-assisterede fantomer: Fuldt sæt abdomens organer

Phantom Design Lab og CAMES Engineering har stort fokus på udviklingen af robot-assisterede fantomer. De er både komplekse, men også simple i deres design. Der er i udviklingsprocessen stort fokus på samarbejdet mellem læger og ingeniører for at sikre det mest realistiske, anatomisk korrekte og bedst praktiske design for modellen. Vi søger at skabe et højt realistisk miljø med klare indikationer på, hvilken procedure der trænes - og hvor den enkelte læge kan perfektionere sit håndværk.

Vi stræber samtidig efter at forme et alsidigt og fuldendt sæt af abdomens organer, så den enkelte læge kan skræddersy en procedure efter eget behov. For at imødekomme disse behov benytter CAMES Phantom Lab sammen med CAMES Engineering sig af en bred vifte af værktøjer. Netop for at kunne overkomme enhver opgave. Dette indebærer segmentering af CT-skanninger for høj præcision og realisme, 3D CAD-programmer til at modellere i 3D og konstruere støbeforme samt 3D-printere til at fremstille produkterne.


Kontakt:

Morten Bo Søndergaard Svendsen er ansvarlig for CAMES Engineering.

Morten Bo Svendsen, ingeniør, ph.d. - 21377522 /morten.bo.soendergaard.svendsen@regionh.dk. Læs bio.

Robot-assisteret Pyeloplastik model

CAMES Engineering samarbejder ofte med studerende i fremstillingen af produkter til bachelor-projekter og specialer. Denne model blev fremstillet sammen med Magnus Meyer Møller fra DTU Sundhedsteknologi, hvor der blev fremstillet en model til proceduren Robot-assisterede pyeloplastik. Der blev fremstillet to modeller. Første model var en intern stenose, hvor der er en forsnævring på urinlederen, mens den anden model bestod af en ekstern kompression, hvor blodkar vanskeliggøre nedløb af urin, hvilket forsager ophobninger af urin i nyrebækkenet.

Forløbet bestod i at fremstille en anatomisk korrekt model og teste om modellen var fyldestgørende i forhold til proceduren. Se med her.

 

 

Kontakt:

Morten Bo Søndergaard Svendsen er ansvarlig for CAMES Engineering.

Morten Bo Svendsen, ingeniør, ph.d. - 21377522 /morten.bo.soendergaard.svendsen@regionh.dk. Læs bio.

Udvikling af simulations-fantomer til gastroskopi

I samarbejde med Rigshospitalet arrangerede CAMES et skræddersyet simulationstrænings-forløb i øvre gastrointestinal endoskopi. CAMES Engineering assisterede kurset ved at producere fantomer, der tilføjede silikoneplader med ulcus til endo-clip-påføring og silikoneplader med polypper til koldsnare-endoskopisk resektion. Til sidst blev en esophagus (øsofagusforsnævring) fremstillet for at træne ballonassisteret enteroskopi. I denne procedure indsættes en ballon i spiserøret og pustes op for at strække det indsnævrede område ud.

Baggrund:

Symptomer og tegn, der opstår fra den øvre del af fordøjelseskanalen, er ofte svage og upræcise. Derfor kan det være nødvendigt for lægen at foretage en gastroskopi. En diagnostisk test, der gør det muligt for lægen at se ind i patientens mave. Instrumentet, der bruges til at udføre dette, er et fleksibelt teleskop, som man også kalder et gastroskop. Der er sket en rivende udvikling i de gastroskopiske muligheder. I dag kan man foretage forskellige indgreb gennem gastroskopet, såsom fjernelse af neoplastiske polypper og standsning af blødning fra et sår.

(Fotos fra kurset)

Kontakt

Hiv Fat i Morten Bo Søndergaard Svendsen, ansvarlig for CAMES Engineering, hvis du vil vide mere.

Morten Bo Svendsen Mobil:2323 5265 Mail:morten.bo.soendergaard.svendsen@regionh.dk

 

Udvikling af fantomer

Skal vi bygge en løsning sammen?

Phantom Design Lab er en specialiseret klinisk design og udviklingsenhed drevet af CAMES Rigshospitalet. Vi designer og producerer medicinske fantomer til undervisning og simulationstræning, så medicinstuderende, sygeplejersker og kliniske fagfolk får den optimale realistiske hands-on træningsoplevelse. Det gør vi på evidensbaseret vis, så vil altid understøtter og i sidste ende øger kvaliteten og sikkerhed ved forskellige patientbehandlinger.

Vi har desuden fokus på materialevidenskab og genbrug i overensstemmelse med bæredygtighed og prisorienterede indkøbsprincipper. Vi kan lave alt fra simple træningsmodaliteter som symåtter, over høj realistiske modeller til robotkirurgi, til patientspecifikke simulatorer på basis af fx CT eller MR skanninger. Vi laver også simple fantomer til ultralydsskanning. Med andre ord imødekommer vi behovsbaserede ideer og samarbejde med kliniske praktiserende læger, undervisere, forskere og innovative ligesindede.

Phantom Design Lab er altid på udkig efter nye måder at udvide vores fantomrepertoire og sortiment af samarbejdspartnere. Vi glæder os over nye kontakter, tanker og ideer.

Sanne Spangenberg Kristensen, medicoingeniør – mail: sanne.spangenberg.kristensen@regionh.dk. Se bio.
Morten Bo Svendsen, ingeniør, ph.d. – 21377522 /morten.bo.soendergaard.svendsen@regionh.dk. Læs bio.

Morten Bo Søndergaard Svendsen er ansvarlig for CAMES Engineering.

Morten Bo Svendsen, ingeniør, ph.d. – 21377522 /morten.bo.soendergaard.svendsen@regionh.dk. Læs bio.